Travelling Abroad , Προορισμοί

Στην αγγλική επαρχία, όλα είναι ωραία

Την Αγγλία την έχω επισκεφτεί αρκετές φορές- για δουλειά, για διασκέδαση, για να δω φίλους που έχουν ξενιτευτεί (και τους θέλουμε πίσω).

Σε όλα αυτά τα πήγαινε-έλα, εκτός από το αγαπημένο Λονδινάκι –δες εδώ κάποια tips για ψαγμένους– είχα την ευκαιρία να πάρω μια γεύση από την αγγλική επαρχία.

Ανηφόρησα στο παραμυθένιο York, διασκέδασα στο φοιτητικό Leeds και έκανα τη μονοήμερη βόλτα μου στην όμορφη Οξφόρδη.

Όλα αυτά, διασχίζοντας με τρένο την όμορφη αγγλική επαρχία, μέσα από δάση, ποτάμια και ό,τι άλλο βουκολικό μπορείς να φανταστείς ότι μπορεί να έχει μια αγγλική επαρχία.

Πάμε να δούμε φωτογραφίες και tips από τις πόλεις που επισκέφτηκα:

York

Κάστρα, ποτάμια, πολιτισμός, τέχνες, μουσεία. Όλα αυτά σε μια μικρή, όχι τόσο γνωστή, αλλά πανέμορφη πόλη, στην Υόρκη, ή αλλιώς στο York, περίπου 2 και κάτι ώρες από το Λονδίνο με το γρήγορο –και πανάκριβο- τρένο.

Tο ιστορικό Γιορκ είναι μια περιτειχισμένη πόλη της Αγγλίας στην κομητεία του Γιορκσάιρ. Χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Ουζ και Φος, το Γιορκ έχει μακρά ιστορία με πολλά σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ σήμερα αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό, με πολλά ιστορικά αλλά και σύγχρονα αξιοθέατα και μνημεία.

Κάντε τη βόλτα σας στα τείχη της πόλης, περπατήστε στους γραφικούς δρόμους της και πιείτε την μπύρα σας στις παραδοσιακές pub.


Extra tip: Υπάρχει και το York pass που σας εξασφαλίζει πολλά αξιοθέατα σε καλύτερη τιμή.

Leeds


Η φοιτητούπολη της Αγγλίας –κι εγώ την επισκέφτηκα γι΄αυτό το λόγο, σπούδαζε μια καλή μου φίλη εκεί και με φιλοξένησε στην εστία όπου έμενε –περιττό να σας πω ότι η εστία έμοιαζε με… πύργο.

Η… φοιτητική εστία που λέγαμε

Το Leeds είναι μια πόλη στο Δυτικό Γιορκσάιρ της Αγγλίας και ήταν ένα από τα κορυφαία βιομηχανικά κέντρα της βικτωριανής Αγγλίας. Δεν είναι κάτι φοβερό δεν είναι από άποψη αρχιτεκτονικής –το York ας πούμε είναι μακράν πιο όμορφο. Αλλά έχει κάποια καλά που δεν τα βρίσκεις εύκολα στην Αγγλία.

Είναι πάμφθηνο –σε σχέση με το Λονδίνο, είναι … περπατήσιμο –άρα δε χάνεις χρόνο και χρήματα σε λεωφορεία, τρένα κτλ και έχει βραδινή ζωή – γιατί είναι γεμάτο από φοιτητές.

Μπορείς να επισκεφτείς το Μουσείο της πόλης του Λιντς για να πάρεις μια γεύση της τοπικής ιστορίας, να κάνεις βόλτα στα υπέροχα πάρκα αλλά και να απολαύσετε μία μεγάλη ποικιλία εστιατορίων.

Extra tip: Πολύ όμορφη η αγορά του  Leeds με πολλές και φτηνές επιλογές φαγητού.

Οξφόρδη

Μια ωρίτσα μόνο και κάτι από το Λονδίνο, είναι η καλύτερη επιλογή για μια μονοήμερη εκδρομή. Με πολλή ιστορία, γοτθική αρχιτεκτονική, φημισμένη για τα πανεπιστήμιά της, η Οξφόρδη είναι μια μικρή αλλά επιβλητική πόλη.

Οι φοιτητές δεν ξέρω πως περνούν τον χρόνο τους εκεί –υποθέτω μόνο διαβάζουν- οι τουρίστες όμως, έχουν πολλά πράγματα να κάνουν –ειδικά αν έχουν χρόνο μόνο μερικές ώρες, όπως εμείς.


Καταρχάς, τα πανεπιστήμια από μόνα τους αποτελούν αξιοθέατα. Περιπλανηθείτε μέσα στην περιοχή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στο Μουσείο του αλλά και στο Pitt Rivers Museum. Μην παραλείψετε την περιοχή του New College, με τα ωραία κτίρια που θυμίζουν Χάρι Πότερ και τους προσεγμένους κήπους.


Από την εκκλησία St. Mary the Virgin μπορείτε να απολαύσετε τη θέα της πόλης, ενώ κατά μήκος των καναλιών του ποταμιού μπορείτε να πιείτε έναν ζεστό καφέ στις γραφικές καφετέριες.


Extra tip: Μην ξεχάσετε το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατα της πόλης: την γέφυρα Bridge of Sighs.


Το κάστρο της Οξφόρδης εγώ δεν είχα χρόνο να το επισκεφτώ, αλλά, εάν έχετε 2-3 μέρες, να το επισκεφτείτε!

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

*