Travelling Abroad

Μια γεύση από Βαρσοβία

Η πρωτεύουσα της Πολωνίας έχει να σου χαρίσει ζεστό κρασί, παραμυθένια σπιτάκια, φθηνή μπύρα και πολύ κρύο!

Αυτά τουλάχιστον βιώνεις εάν κάτσεις δύο μέρες στην πόλη, όπως συνέβη στη δική μου περίπτωση.

Παλιά Πόλη

Η Βαρσοβία έχει πρακτικά δύο πρόσωπα. Αυτό της νέας και αυτό της παλιάς πόλης. Είδα και τα δύο, και επειδή (σχεδόν) πάντα το παλιό είναι πιο όμορφο από το νέο, η Βαρσοβία δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα.

Η Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας είναι όμορφη, κουκλίστικη και αν την επισκεφτείς με καλό καιρό, ό,τι πρέπει για μια ολοήμερη βόλτα στα πλακόστρωτα στενά της.

 

Στο κέντρο της θα δεις μεγάλες πλατείες με καφέ, εστιατόρια και μαγαζιά, παλιά πολύχρωμα σπίτια, μικρά bistro, εκκλησίες και φυσικά το κάστρο της πόλης -που πρακτικά είναι ένα μεγάλο, κόκκινο ανάκτορο που αντικρύζεις από μακριά κατά την είσοδό σου στο παλιό κέντρο της πόλης.

Στην παλιά πόλη


Τώρα, όσον αφορά στη νέα πόλη, αυτή είναι γεμάτη από ουρανοξύστες (ναι, στην φτωχή ανατολική Ευρώπη πια υπάρχουν ουρανοξύστες, και μάλιστα είναι και εντυπωσιακοί), γραφεία εταιρειών, άπλα στους δρόμους -όχι όμως για πεζούς, αλλά για αυτοκίνητα.

Στη νέα πόλη

Καλή –κλασικά τουριστική- επιλογή για ποτό και φαγητό είναι το Hard Rock Cafe που βρίσκεται ανάμεσα σε εμπορικά κέντρα και το μουσείο Τεχνολογίας, ενώ καλή επιλογή για κρεατοφαγία αλά Πολωνικά είναι το steakhouse Ed Red που βρίσκεται στην περιοχή.

Στο Μουσείο Τεχνολογίας

Extra tips

• Κινηθείτε με το φτηνό και εξυπηρετικό μετρό τους. Σε περίπτωση που επισκεφτείτε την Βαρσοβία τον χειμώνα, θα σας γλυτώσει κι από το κρύο.
• Πιείτε ζεστό κρασί ή βότκα το χειμώνα, προτιμήστε παγωτό ή μπύρα το καλοκαίρι και φυσικά φάτε τις παραδοσιακές σούπες τους και τα παραδοσιακά dumplings τους.


• Πάρτε ζεστά ρούχα γιατί πραγματικά, το κρύο, ειδικά το χειμώνα, είναι πολύ τσουχτερό.
• Περπατήστε στον Βασιλικό Δρόμο. Είναι ουσιαστικά ο δρόμος που ενώνει την παλιά Πόλη με το νέο κέντρο.

Στο Βασιλικό δρόμο πηγαίνοντας προς την παλιά πόλη

Μουσεία, πάρκα, και ακόμα πιο πολλά αξιοθέατα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Εγώ απλά σας έδωσα μια πρώτη γεύση!

Παλιά Πόλη

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

*