Travelling Abroad

Πράγα: Βγαλμένη από παραμύθι

Σαν από παλιά εποχή ή βγαλμένη από παραμύθι; Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι όλο τον χρόνο μαγευτική, αλλά την άνοιξη είναι σαν παλέτα ζωγραφικής.

Το ταξίδι μου στην Πράγα έγινε πριν μερικά χρόνια και ευτυχώς που το γράφω τώρα -γιατί όταν κάτι το βλέπεις με μια χρονική «ανάσα» κάποιων χρόνων, τότε το βλέπεις πιο ξεκάθαρα και ίσως πιο αντικειμενικά. Αντικειμενικά, λοιπόν, η Πράγα είναι μια πανέμορφη πόλη που για πολλούς είναι η αγαπημένη τους ευρωπαϊκή. Για εμένα όχι -νομίζω πως ο καιρός τον χειμώνα όπως και οι αγενείς -όχι όλοι- ντόπιοι «κόβουν» βαθμούς. Όπως και να έχει, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα -γιατί είναι μια κούκλα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ξεκινάτε την περιήγησή σας από την περίφημη Γέφυρα του Καρόλου. Πρόκειται για την παλαιότερη γέφυρα της Πράγας, με μήκος τα 515 μέτρα και τριάντα αγάλματα να τη διακοσμούν. Είναι χωρίς υπερβολή μια υπαίθρια γλυπτοθήκη! Και φυσικά, όπου όμορφο και τουριστικό σημείο της πόλης, σημειώσατε και πολλούς μουσικούς, διασκεδαστές, πωλητές. Για του λόγου το αληθές:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Επειτα, κατευθυνθείτε στο δεύτερο και εξίσου εντυπωσιακό αξιοθέατο της πόλης, που δεν είναι άλλο από το Κάστρο. Το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο της Ευρώπης, αποτελούσε κύρια κατοικία των Τσέχων βασιλιάδων για αρκετούς αιώνες και περιλαμβάνει τον καθεδρικό του Saint Vitus, πύργους, μουσεία, γκαλερί τέχνης, ένα μοναστήρι, αρκετά παλάτια συμπεριλαμβανομένου του Lobkowicz Palace καθώς και του διάσημου συναυλιακού χώρου κλασικής μουσικής της Βασιλικής του Αγίου Γεωργίου. Κάθε ώρα γίνεται αλλαγή φρουράς, ενώ ειδικά το μεσημέρι η τελετή λαμβάνει χώρα με τη συμμετοχή μουσικής μπάντας.
Στη συνέχεια, είναι αδύνατο να μην δείτε το Αστρονομικό Ρολόι, όπου εκεί γίνεται και η λεγόμενη «παρέλαση των Αποστόλων», την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Η Πλατεία της Παλιάς Πόλης είναι ο πυρήνας του ιστορικού κέντρου, η καρδιά και ψυχή της πόλης, οπότε μην παραλείψετε να την περπατήσετε και να «χαθείτε» στα γύρω σοκάκια της.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ακόμα ένα τουριστικό θέαμα είναι και η εβραϊκή συνοικία Γιόζεφοβ, ένα σύμπλεγμα όμορφων επιβλητικών κτιρίων θα σας εντυπωσιάσει. Ευκαιρία να επισκεφτείτε και το Εβραϊκό Μουσείο!

 

Extra Tips:
– Εάν σας περισσεύει χρόνος, τότε κάντε μια μονοήμερη εκδρομή στην παγκοσμίως φημισμένη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ. Βρίσκεται στη Δυτική Βοημία, 120 χλμ. έξω από την Πράγα, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία. Είναι κυριολεκτικά πνιγμένη στα δάση της κοιλάδας, του μικρού ποταμού Τέπλα, και φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της. Και η επίσκεψη της λουτρόπολης αυτής, μοιάζει πραγματικά με ένα παραμύθι!
– Το εθνικό νόμισμα είναι η τσέχικη Κορώνα. Στο ιστορικό κέντρο μπορεί κανείς να πληρώνει με ευρώ, αλλά δεν συμφέρει, καθώς δεν υπάρχει κοινή γραμμή για την ισοτιμία που δέχονται τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μαγαζιά το ευρώ.
– Οσο για το φαγητό; Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε goulash, βοδινό κρέας σούπα. Και φυσικά, τσέχικη μπύρα!
– Δύο από τα μουσεία που ξεχώρισα ήταν το Μουσείο παιχνιδιών (Muzeum hracek), με ιστορικά παιχνίδια από την Ευρώπη και Αμερική που βρίσκεται στο Κάστρο της Πράγας και το Μουσείο του Φρανς Κάφκα, για τη ζωή και έργο του λογοτέχνη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Μουσείο παιχνιδιών

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

*