Travelling Abroad

Κλουζ Ναπόκα: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Ρουμανίας

Η πόλη της Ρουμανίας έχει όμορφο ιστορικό κέντρο, καλούς ανθρώπους, οικονομικές τιμές και ένα διάσημο αλατωρυχείο που θα σας μείνει αξέχαστο.

Χτισμένη στην κοιλάδα του ποταμού Σομεσούλ Μιτς, η ανεπίσημη πρωτεύουσα της ιστορικής περιοχής της Τρανσυλβανίας θα σας κάνει να περάσετε ένα υπέροχο τριήμερο.

Εγώ την επισκέφτηκα στο πλαίσιο ενός συνεδρίου για αερομεταφορές, ωστόσο βρήκα λίγο χρόνο για να ανακαλύψω τις ομορφιές της.

Τι να δείτε:

Εκκλησία Αγίου Μιχαήλ-Κεντρική Πλατεία


Χτισμένη μεταξύ 14ου και 15ου αιώνα, η δεύτερη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία αποτελεί ένα μνημειώδες αρχιτεκτόνημα που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της Κλουζ. Το εντυπωσιακό νεογοτθικό κωδωνοστάσιο του ναού, προσθήκη του 19ου αιώνα, είναι το ψηλότερο (80 μέτρα) στην Τρανσυλβανία.
Γύρω από την εκκλησία, στην κεντρική πλατεία, βγάλτε φωτογραφίες, κάντε την βόλτα σας και καθίστε σε ένα από τα όμορφα καφέ.

Ιστορικό Κέντρο


Πίσω ακριβώς από την εκκλησία, εκτείνεται το ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης. Ομορφα στενά, γραφικά σπίτια, εκκλησίες και ενδιαφέροντα μαγαζιά θα κάνουν την βόλτα σας υπέροχη. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές πίτες τους, με πολλών ειδών γέμιση, από τυρί μέχρι κεράσι, σοκολάτα ή μήλο.

Εθνικό Μουσείο Καλών Tεχνών
Στο εμβληματικό Banffy Palace, ένα εξαιρετικό κτίσμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, στεγάζεται σήμερα μια εντυπωσιακή συλλογή ρουμανικής τέχνης με κορυφαία έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.

Cetățuia


Ανεβείτε στο λόφο Cetățuia για να έχετε την καλύτερη θέα της πόλης. Από εκεί ψηλά, η πόλη φαίνεται διαφορετική, πιο ήρεμη και πιο μαγική. Στην κορυφή του λόφου, υπάρχει ένας τεράστιος σταυρός, σύμβολο της επανάστασης της Ρουμανίας του 1848 για την ανεξαρτησία της όταν η Τρανσυλβανία ανήκε στην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία. Απολαύστε τη θέα πίνοντας ένα ποτό στην Pergola Terrace.

Cluz Arena

Μια βόλτα στο τεράστιο γήπεδο της Κλουζ, επιβάλλεται!

Βοτανικός Κήπος «Alexandru Borza»
Απλωμένοι σε μια τεράστια έκταση ανάμεσα στα κτίρια του πανεπιστημιακού campus, οι βοτανικοί κήποι της Κλουζ θα σας χαρίσουν μια χαλαρωτική και με ανοιξιάτικο τόνο βόλτα.

Salt Mine-Turda


Μια ώρα περίπου μακριά από την Κλουζ-Ναπόκα, στην πόλη Turda, υπάρχουν τα αλατωρυχεία Salt Mine που δεν γίνεται να μην τα επισκεφτείτε, καθώς αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους ταξιδιώτες. Πολλά μέτρα κάτω από το έδαφος, μπορείς να κόψεις αλάτι από τα τοιχώματα και να το φας, να ακούσεις την φωνή σου με ηχώ, να απολαύσεις βαρκάδα σε μια λίμνη με αλάτι στον πάτο του ορυχείου, να κάνεις αλατοθεραπεια, να παίξεις πινγκ πονγκ (!) και κυρίως, να βιώσεις κάτι που δεν έχεις βιώσει ποτέ. Μην το χάσετε!

 

Biniște și Cai – Retreat & Relax

Πολύ κοντά στο αλατορυχείο, υπάρχει ένα εξαιρετικό εστιατόριο που πρέπει να επισκεφτείτε. Εκτός από πολύ καλό φαγητό, έχει υπέροχα κρασιά αλλά και μια αίθουσα με σόου αλόγων που πραγματικά, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Πάρτε μια γεύση:

Εάν ενδιαφέρεστε για οργανωμένη ξενάγηση στην πόλη, δεν έχετε παρά να ψάξετε το Cluj Guided Tours και συγκεκριμένα την υπέροχη ξεναγό Loredana Talpoș.

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

*