Friends' Stories , Travelling Abroad

Μπαλί και πάλι Μπαλί!

Γράφει η Χριστίνα

Αν ψάχνετε ένα μέρος διαφορετικό από τα συνηθισμένα, που να συνδυάζει χαλάρωση και εξερεύνηση, τότε το Μπαλί είναι ο ιδανικός προορισμός. Εμείς επιλέξαμε αυτόν για honey moon και ήταν η ωραιότερη εμπειρία της ζωής μας!

Tο ταξίδι είναι αρκετές ώρες, αλλά η πτήση με την Singapore Airlines δεν μας κούρασε ιδιαίτερα. Αν έχετε πλήρως οργανωμένο το ταξίδι σας, δηλαδή αν έχετε κλείσει ξενοδοχείο και αυτοκίνητο – καθώς δεν υπάρχουν συγκοινωνίες να σας εξυπηρετήσουν στις μεγάλες αποστάσεις που θα διανύσετε για να εξερευνήσετε το νησί – ή ακόμα και οδηγό-ξεναγό που θα σας κατευθύνει στα μέρη που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε, τότε απλώς απολαύστε το ταξίδι σας. Εμείς, επιλέξαμε αυτό τον τρόπο.

Αν όχι, διαβάστε τι κάναμε εμείς, ώστε να πάρετε παραδείγματα για τα τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Μπαλί!

bali3

Πού πρέπει να πάτε

Στη φημισμένη παραλία Nusa Dua με τη λευκή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά. Σε μικρή απόσταση από εκεί (5 λεπτά με το αμάξι) υπάρχει μια παραλία όπου μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ.

20140915_115523

Στο Kintamami, το χωριό απέναντι από τους κρατήρες του ηφαιστείου. Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας σε κάποιο μπουφέ από τα παραδοσιακά εστιατόρια σε πολύ οικονομική τιμή (60.000 ρουπίες, δηλαδή 4,5€). Στους πρόποδες του χωριού βρίσκεται η λίμνη Batur, όπου θα σας καταπλήξει η θέα! Επισκεφτείτε επίσης τον ζωολογικό κήπο του Μπαλί στο Γκιανγιάρ, όπου μπορείτε να δείτε αλλά και να αγγίξετε ελέφαντες, τίγρεις, αρκετά είδη πουλιών κ.ά.

20140914_103238

bali10

Η θρησκεία για τους Μπαλινέζους είναι πολύ σημαντική και γι’ αυτό θα συναντήσετε αμέτρητους ναούς. Ο ναός στην Uluwatu θα σας δώσει την δυνατότητα να δείτε την αρχιτεκτονική των ναών, καθώς και να παρακολουθήσετε ινδονησιακούς χορούς στο αμφιθέατρο.

bali444

Extra tip: Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς θα συναντήσετε άγριες μαϊμούδες, που στην πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσουν να σας κλέψουν ό,τι κρατάτε!

bali11
O Pura Tanah Lot είναι ένας ναός σκαλισμένος σε ένα βράχο μέσα στη θάλασσα, δημιουργώντας με τους τριγύρω ναούς ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

bali4

Ενας άλλος ναός, ο οποίος θεωρείται και από τους πιο τουριστικούς, είναι ο Batuan temple, τον οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε έναντι μιας μικρής δωρεάς στην είσοδο και βρίσκεται στην περιοχή Sukawati, πολύ κοντά στην όμορφη περιοχή Ubud. Πρόκειται για μια μικρή πόλη μέσα στους ορυζώνες, κέντρο της μπαλινέζικης ζωγραφικής.

bali6

Αν κάνετε μια βόλτα, θα δείτε άπειρες μικρές γκαλερί, ενώ δεν πρέπει να χάσετε το μουσείο Puri Lukisan, όπου θα βρείτε συγκεντρωμένη τη ζωγραφική των Μπαλινέζων, καθώς και το Δάσος Πιθήκων, που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο της πόλης. Σε αυτό το άλσος βρίσκονται τρεις αγέλες μακάκων. Αν σας δουν να κρατάτε φαγητό, θα προσπαθήσουν να σας τρομάξουν, ελπίζοντας να φοβηθείτε, να το πετάξετε κάτω και να φύγετε!

bali5

imgp0408

Οσον αφορά στη διασκέδαση, στη Sanur και στην Kuta μπορείτε να απολαύσετε τα νυχτερινά πάρτυ που κρατούν ως το πρωί. All time classic club το «Ku De Ta», όχι μόνο επειδή είναι πάνω στο κύμα, αλλά και για τα καθαρά ποτά, την τέλεια μουσική και το καλύτερο cigar bar του νησιού.

bali2
Αν σας περίσσεψαν χρήματα και ενδιαφέρεστε για ψώνια, ξεκινήστε από την περιοχή της Kuta, όπου θα βρείτε τα πιο τουριστικά μαγαζάκια με τα τοπικά souvenir αλλά και τα εμπορικά, όπου θα βρείτε ευρωπαϊκές μάρκες. Μην παραλείψετε να περάσετε από τα μαγαζιά με χειροποίητες τσάντες από φίδι και εξωτικά δέρματα στη Semiyak. Και μην ξεχάσετε το βασικότερο: Κάντε παζάρι!

bali
Κεφάλαιο τοπικό φαγητό: Θα το βρείτε στα βαρούνγκ, τις ντόπιες ταβέρνες δηλαδή, κινητές ή μη. Δοκιμάστε ψαρικά, συνοδευόμενα με τις μαγευτικές μελωδίες από τις καντάδες στην ειδυλλιακή παραλία στο Jimbaran: φρέσκο ψάρι, καβούρια, αστακoί και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε γάλα νεαρής καρύδας. Και όλα αυτά με τιμές σαν να τρώτε στην πιο οικονομική ελληνική ταβέρνα!

 

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

*