Στο Blue Whisper Luxury Suites στο τρίτο πόδι Χαλκιδικής+ Εxtra tips για την περιοχή!
Εάν θέλετε φέτος το καλοκαίρι να επιλέξετε διακοπές με βασικές προϋποθέσεις την ηρεμία, το καταπράσινο τοπίο και τα νερά επιπέδου Καραϊβικής, τότε δεν έχετε παρά να βρεθείτε στη Χαλκιδική.
Σε 6 μιση ώρες από την Αθήνα, ή σε μια ώρα με το αεροπλάνο με πτήσεις της AEGEAN Airlines ή της SKY express και μετά οδήγηση περίπου μια ώρα, φτάνετε στον επίγειο παράδεισο που λέγεται Χαλκιδική. Αν και έχει κατακριθεί τα τελευταία χρόνια ότι έχει γίνει πολύ τουριστική και έχει χαλάσει η ποιότητά της -και εν μέρει δικαιολογημένα υπάρχουν αυτά τα συμπεράσματα- , εάν ξέρετε που να πάτε, ποιο κατάλυμα να επιλέξετε και ποια μέρη να επισκεφτείτε, τότε θα σχηματίσετε τελείως διαφορετική άποψη από τους ταξιδιώτες που παραπονιούνται.
Χωριό Αρναία
Ναι, ξεκινάμε με ένα ορεινό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Μακεδονίας, παρόλο που είναι καλοκαίρι, γιατί η ομορφιά του βουνού είναι πάντα αδιαπραγμάτευτη. Το χωριό Αρναία αρχικά είναι κωμόπολη και όχι χωριό, μιας και κατοικούν περίπου 2.300 κατοίκους.
Χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 600 μέτρων, στους πρόποδες του βουνού Χολομώντα, βρίσκεται σε ένα τοπίο γεμάτο δάση και τρεχούμενα νερά. Εμπορικό κέντρο του οικισμού θεωρείται η κεντρική πλατεία με τον χαρακτηριστικό πλάτανο. Περπατήστε στα λιθόστρωτα σοκάκια, χαζέψτε τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και τα παλιά σπίτια από πέτρα και ξύλο, επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Υφαντουργίας και αγοράστε φημισμένα αρνιώτικα προϊόντα, όπως το αρωματικό πευκόμελο «Γεωργάκα» και το μέλι-κρέμα του αλλά και η μουντοβίνα που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Αρναία –πρόκειται για τσίπουρο με μέλι.
Νησιά Δρένια-Αμμουλιανή

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως δεν ήξερα ότι υπάρχουν νησιά στη Χαλκιδική και μάλιστα το ένα από αυτά να είναι κατοικημένο και να μένουν 600 μόνιμοι κάτοικοι.
Η Αμμουλιανή, λοιπόν, είναι είναι νησάκι στον κόλπο του Αγίου Όρους, κάπου μεταξύ δεύτερου και τρίτου ποδιού, απέναντι από την Τρυπητή και το πλοίο φτάνει σε λίγα μόλις λεπτά. Πρόκειται για το μοναδικό κατοικημένο νησί στη Χαλκιδική. Έχει έκταση περίπου 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, παλιότερα ήταν μετόχι της Μονής Βατοπεδίου ενώ μετά το 1925 έγινε τόπος εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων. Καθίστε στο λιμάνι για φαγητό ή παγωτό, απολαύστε τις διαδρομές μέσα στο πράσινο και κάντε το μπάνιο σας στα καταπληκτικά νερά των παραλιών του. Εμείς επισκεφτήκαμε την παραλία Αλυκές και εντυπωσιαστήκαμε από το τοπίο.


Τα Δρένια, γνωστά και ως Γαϊδουρονήσια, είναι έξι ακατοίκητα νησάκια και αποτελούν κρυμμένα διαμάντια της Χαλκιδικής που λίγοι γνωρίζουν. Πάρτε το καραβάκι και απολαύστε την υπέροχη ομορφιά τους, κι αν φοβάστε για την απομόνωση, μην ανησυχείτε γιατί λειτουργεί μια καντίνα με ξαπλώστρες σε μια από τις παραλίες του, για κάποιες βασικές προμήθειες που ίσως χρειαστείτε.
Νέα Ρόδα-Ουρανούπολη-Ιερισσός

Και οι τρεις είναι οικισμοί που βρίσκονται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και κοντά στο Άγιο Όρος. Κάθε ένα ξεχωρίζει για την ομορφιά του.
Περπατήστε στο πεζόδρομο της Ιερισσού, κάντε μπάνιο στη μεγάλη παραλία της, επισκεφτείτε την ταβέρνα Μουράγιο για θαλασσινά και πιείτε το ποτό σας σε ένα από τα beach bar της περιοχής.

Η Ουρανούπολη έχει έντονο το θρησκευτικό στοιχείο, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο Άγιο Όρος. Κάντε τη βόλτα σας, επισκεφτείτε τα μαγαζιά με τα θρησκευτικά και όχι μόνο σουβενίρ, και δείξτε την προσοχή σας στον επιβλητικό Πύργο της Ουρανούπολης, ένα ιστορικό βυζαντινό κτίσμα. Ο πύργος βρισκόταν μαζί με άλλα κτήρια στο μετόχι Προσφόριον, το οποίο ανήκε στην αγιορειτική μονή Βατοπεδίου. Αναφέρεται για πρώτη φορά σε πηγές του 1344 αλλά εικάζεται ότι είναι παλαιότερος. Το συγκρότημα του πύργου ανήκει σήμερα στο Υπουργείο Πολιτισμού και στους χώρους του λειτουργεί μουσείο και οργανώνονται εκθέσεις.

Τα Νέα Ρόδα τώρα είναι ένας υπέροχος παραθαλάσσιος οικισμός, με βασικό στοιχείο αυτό της γαλήνης και της ηρεμίας. Εχει πανέμορφη αμμουδιά για μπάνιο, ταβέρνες και πεζόδρομο για βόλτα, και κυρίως, την καταλληλότερη επιλογή διαμονής που θα μπορούσατε να κάνετε στην περιοχή.
Λέγεται Blue Whisper Luxury Suites και ακολουθεί η παρουσίασή του:
Στο Blue Whisper Luxury Suites
Μια θέα στο απέραντο γαλάζιο, προσιτή πολυτέλεια και υπέροχη φιλοξενία, είναι τα κυριότερα στοιχεία που θα χαρακτήριζαν αυτό το κατάλυμα στα Νέα Ρόδα.
To Blue Whisper Luxury Living Suites είναι αυτό ακριβώς που αναφέρει το όνομά του. Πολυτελείς σουίτες με πανοραμική θέα στη θάλασσα και τα κρυστάλλινα νερά της Χαλκιδικής, όπου το μπλε και το θαλασσινό αεράκι συμπληρώνουν την εικόνα.
Στη σουίτα Ζέφυρος που μείναμε εμείς, ήταν όλα στην εντέλεια και με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια: από τα αναπαυτικά στρώματα, κρεβάτια και καναπέδες, την καθαριότητα του χώρου, τα πολυτελή μπάνια εξοπλισμένα με ποιοτικά Ελληνικά προϊόντα περιποίησης μέχριω τις πλήρως εξοπλισμένες με κουζίνες για σπιτικά γεύματα και το Wi-fi υψηλής ταχύτητας.
Δεύτερο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να αναφερθεί είναι το κομμάτι της φιλοξενίας: Ο κύριος Γιώργος και η κυρία Πόλα θα σας φιλοξενήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο, θα είναι φιλικοί να απαντήσουν σε κάθε σας ερώτηση, ενώ με τον ερχομό σας, ένα μπουκάλι κρασί και ένα μέλι, θα σας περιμένει για καλωσόρισμα.
Όσον αφορά άλλες παροχές, τα δωμάτια με επιπλέον κρεβάτια και βρεφικές κούνιες εξασφαλίζουν άνεση για τους οικογενειακούς ταξιδιώτες, ενώ υπάρχει και δωρεάν εξωτερικός χώρος στάθμευσης για εύκολη πρόσβαση.
Εσείς δεν έχετε παρά να απολαύσετε την υπέροχη θέα από το μπαλκόνι, και να κατηφορήσετε μόλις 50 μέτρα για την αμμουδιά.
Για να κάνετε την κράτησή σας, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: www.bluewhispersuites.com.

















































































