Friends' Stories , Travelling Abroad , Προορισμοί

Η Βάσια μας ξεναγεί στο Τελ-Αβίβ!

Περιηγηθείτε στην κοσμοπολίτικη πλευρά του Ισραήλ, όπου η Ανατολή «χορεύει» με την Δύση και το παλιό με το καινούργιο.
Φαντάζει πρωτόγνωρο πώς μία πόλη, τόσο νεαρή όσο το Τελ Αβιβ, που χρονολογείται μόλις από το 1909, μπορεί να συνδυάζει άρτια τις τόσο διαφορετικές αλλά παράλληλα ελκυστικές πτυχές της. Πλούσια ιστορία, βαθιά θρησκευτικότητα και στον αντίποδα ένα ελκυστικό καλοκαιρινό τοπίο και μία δραστήρια νυχτερινή ζωή, που δεν σου αφήνουν περιθώρια παρά να την θέσεις ψηλά στη λίστα με τους επικείμενους καλοκαιρινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς σου.


Αν και σε πολλούς παραμένει άγνωστο, το Τελ Αβιβ αποτελεί την μόνη πόλη στον κόσμο, η οποία πήρε το όνομά της από… μυθιστόρημα. Για την ακρίβεια ονομάστηκε έτσι μετά από την εβραϊκή μετάφραση του μυθιστορήματος του 1902 του Theodor Herzl, Altneuland, που σημαίνει “παλιά-νέα γη”, γεγονός που δικαιολογεί τόσο τον μυστηριακό χαρακτήρα της, όσο και την αλλόκοτη μορφή της. Κτήρια ακραία διαφορετικής αρχιτεκτονικής διαμορφώνουν το τοπίο της πόλης, η οποία μοιάζει να φλερτάρει με το παλιό και το καινούργιο σε κάθε γωνιά της. Τεράστιοι ουρανοξύστες και σπιτάκια που μοιάζουν ξεχασμένα από το χρόνο συνθέτουν το σκηνικό, ενώ η μεσόγειος θάλασσα βρέχει τις ακτές του Τελ Αβιβ, που «ενώνει» την Ανατολή με την Δύση τόσο γεωγραφικά, όσο και πολιτισμικά.
Tι θα δείτε
Σε μία πρώτη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ δεν θα μπορούσατε να παραλείψετε να επισκεφθείτε την πλατεία Rabin στην οποία το 1995 δολοφονήθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ραμπίν.

 

Εκεί θα συναντήσετε το μεγάλο ξύλινο μνημείο του Ολοκαυτώματος καθώς και μία μεγάλη τεχνητή λίμνη γεμάτη νούφαρα. Στην συνέχεια, σε μία προσπάθεια γνωριμίας με την βαθύτερη ιστορία της Eβραϊκής θρησκείας, θα βρείτε όλα όσα θέλετε να μάθετε στο Μουσείο της Διασποράς ή το Μουσείο του Εβραϊκού Λαού, όπως συνηθίζεται πλέον να αποκαλείται. Το Μουσείο της Διασποράς περιλαμβάνει και μεταφέρει σε μία συναρπαστική αφήγηση μεταξύ των θεματικών δωματίων του, την ιστορία και τον σκοπό του Εβραϊκού Λαού, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την συμβολή του στην ανθρωπότητα.


Ωστόσο, η ιστορία και τα αξιοθέατα δεν αποτελούν τον κύριο γνώμονα για τον οποίο το Τελ Αβίβ, τείνει να αναπτυχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Μία βόλτα στην παράκτια περιοχή της πόλης με τις απέραντες παραλίες που βρέχονται από την Μεσόγειο θα σας καλωσορίσουν στον νεανικό παλμό της πόλης. Υπερπολυτελή ξενοδοχεία με το βλέμμα στο βαθύ μπλε της θάλασσας, παρέες που περπατούν στο πλάι της, δεκάδες λουόμενοι αλλά και surfers που δαμάζουν τα κύματά της θα σας εντάξουν στον έντονα αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο κόσμο του Τελ Αβιβ. Μην παραλείψετε να περπατήσετε στα σοκάκια της και να χαθείτε μέσα στους οικισμούς της, όπου πρωταγωνιστούν, η τέχνη του δρόμου, οι μικροπωλητές, τα μικρά καφέ αλλά και τα εστιατόρια, ενώ αν είστε λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης τα μπαράκια και τα club της πόλης θα σας παρασύρουν στο ρυθμό τους και θα περάσετε αξέχαστα.


Πως θα πάτε
Μπορείτε να επισκεφθείτε το Τελ Αβιβ, μέσω των νέων καθημερινών πτήσεων της Alitalia από και προς Αθήνα σε απευθείας σύνδεση με το Τελ Αβίβ. Η πτήση εξυπηρετείται από αεροσκάφη Airbus 320 με επιλογές θέσεων Business και Economy Class. Οι ώρες πτήσεων του νέου δρομολογίου (7:30 αναχώρηση από Αθήνα και 9:25 άφιξη στο Τελ Αβιβ, και ύστερα 19:45 αναχώρηση από Τελ Αβίβ και άφιξη 21:55 στην Αθήνα) δίνουν την δυνατότητα και σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους να επισκεφτούν το Τελ Αβίβ και να επιστρέψουν την ίδια ημέρα, ενώ για πτήσεις έως και τις 16 Ιουλίου 2017 ισχύει ειδική τιμή προσφοράς στην Economy Class από €101 με επιστροφή (τελική τιμή).

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

*