Travelling Abroad , Προορισμοί

Μια ημέρα στο Μιλάνο!

Μια ήμερα; Μόνο μια ημέρα; Τι θα προλάβεις να δεις σε μια ημέρα; Ή έστω σε ένα Σαββατοκύριακο;

Ναι, η πρώτη αντίδραση είναι αυτή, αλλά ευτυχώς δεν μιλάμε για το Λονδίνο που θέλεις μια βδομάδα να δεις μόνο τα βασικά μουσεία, αλλά για το όμορφο και μικρό Μιλάνο που –ευτυχώς- είναι ό,τι πρέπει για μια μικρή απόδραση – χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάτσεις παραπάνω και να το χαρείς πολύ πιο πολύ απ΄ότι εγώ.
Το επισκέφτηκα πρόσφατα και σας έχω φτιάξει ένα προγραμματάκι σούπερ για να πάρετε μια γεμάτη γεύση από την πόλη της μόδας, της ομορφιάς και του στυλ –αχ αυτή η Ιταλία!

10:00

Ξεκινάς βέβαια από το πιο κεντρικό σημείο της πόλης: την πλατεία Duomo, με την ομώνυμη εκκλησία. Εύκολη πρόσβαση με το μετρό (1,5€ το εισιτήριο), πολύς κόσμος –τουρίστες και μη-, πολλά περιστέρια και στη μέση το φοβερό κτίριο του ναού. Αφού βγάλεις τις φώτο σου γύρω από την πλατεία, καιρός είναι να μπεις μέσα στο Duomo. Η είσοδος παλιά ήταν δωρεάν, τώρα εγώ πλήρωσα 2€, χωρίς τεράστια ουρά ευτυχώς.


Όσο επιβλητικό είναι το εξωτερικό του ναού, τόσο επιβλητικό είναι και το εσωτερικό του. Οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας δώσουν μια γεύση:

 


12:00
Δίπλα από την πλατεία Duomo, ξεκινά η Γκαλερία Vittorio Emanuele. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα στεγασμένο δρόμο με καταστήματα που είναι απλά για… οφθαλμόλουτρο, καθώς έχει πανάκριβες μάρκες σε απλησίαστες τιμές.

Παρόλα αυτά, αξίζει να κάνεις τη βόλτα σου για τις σικάτες βιτρίνες, για να θαυμάσεις την ωραία οροφή του αλλά και το γεμάτο σχέδια πάτωμά του.

Μάλιστα, στο κέντρο περίπου του δρόμου, βρίσκεται ζωγραφισμένος στο πάτωμα ένας ταύρος, όπου εάν πατήσεις πάνω του και γυρίσεις τρεις φορές γύρω από τον εαυτό σου, λένε ότι φέρνει καλή τύχη!

14:00
Έκανε λίγο πείνα; Σε πολύ κοντινή απόσταση από την Galleria -3 λεπτά δηλαδή- βρίσκεται το περίφημο –για ντόπιους και τουρίστες- κατάστημα Luini με τα περιβόητα panzerotti.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα φούρνο με… τεράστια ουρά, όπου έχει πολλές λιχουδιές –αλμυρές και γλυκές- και δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις κάτι από εκεί.

Εγώ πήρα το παραδοσιακό panzerotti με μοτσαρέλλα και ντομάτα για αλμυρό, με σοκολάτα για γλυκό, αλλά και τα υπόλοιπα καλούδια έδειχναν φοβερά! Το κάθε panzerotti κοστίζει γύρω στα 2,5€ και φυσικά είναι ίσα-ίσα για να ξεγελάσεις την πείνα σου –και να δοκιμάσεις το must του Μιλάνου.

15:00
Σε πολύ κοντινή απόσταση από εκεί που είσαστε, υπάρχει η περίφημη Όπερα. Το κτίριο απ’εξω δεν λέει και πολλά, αλλά μέσα θα σας αποζημιώσει.

Εάν έχετε κλείσει ήδη εισιτήρια για να δείτε παράσταση το βράδυ –πράγμα δύσκολο γιατί οι παραστάσεις είναι συνήθως sold out πολύ καιρό πριν- δεν χρειάζεται να έρθετε και τη μέρα παρά μόνο για το μουσείο. Η είσοδος κοστίζει 7€, το μουσείο της Όπερας έχει πολλά εκθέματα γύρω από τη μουσική, το θέατρο και όχι μόνο και σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε και το εσωτερικό της όπερας –και θα πάθετε σοκ από την ομορφιά του.

17:00

Παγωτάκι κανείς μαζί με ψώνια; Το καλύτερο! Στον μακρύ δρόμο Corso Vittorio Emanuele II, με πολλά καταστήματα και περαντζάδα, που βρίσκεται πίσω από το Duomo, υπάρχει ένα τέλειο μαγαζί για παγωτά σε δεκάδες γεύσεις και γενικά λιχουδιές που λέγεται Tre Gazzelle.

Πάρτε παγωτάκι -ή παγωτάρα- και κάντε βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνου λοιπόν!

19:00
Γυρνώντας στους δρόμους της πόλης, δεν γίνεται να μην παρατηρήσετε μια από τις χαρακτηριστικές εικόνες του Μιλάνου: Το νοσταλγικό του τραμ!

Εάν το έχετε με το περπάτημα, σε περίπου 30 λεπτά δρόμο, περνώντας μέσα από πολύ ωραία κομμάτια της πόλης, θα καταλήξετε στο όμορφο κτίριο και πλατεία του Κεντρικού Σταθμού του μετρό.

Φυσικά, μπορείτε να πάτε και με το μετρό –πρέπει να είναι 4-5 στάσεις, κίτρινη γραμμή, από την περιοχή του Duomo που βρισκόσασταν όλη μέρα-, αλλά, κακά τα ψέματα, εάν δεν περπατήσεις και λίγο την πόλη, δεν την ανακαλύπτεις.

Βόλτα στην πόλη….

Στο Κτίριο του Κεντρικού Σταθμού, εκτός από πολλές φωτογραφίες, έχετε τη δυνατότητα να δείτε πολλά ντόπια μαγαζιά, και γενικά να πάρετε μια μικρή γεύση από το πώς ζουν οι ντόπιοι –στην περιοχή γύρω από το αυτόν, υπάρχουν πολλές εταιρείες και σπίτια που ζουν οι εργαζόμενοι του Μιλάνου. Σε κοντινή απόσταση, υπάρχει και το περίφημο σύμπλεγμα κτιρίων Bosco Verticale, ύψους 100+ μέτρων. Ουσιαστικά, είναι δύο ουρανοξύστες γεμάτοι… δέντρα που έχουν βραβευτεί κιόλας για την οικολογική προσέγγισή τους.

21:00
Ήρθε η ώρα για καλό, ιταλικό φαγητό. Στην περιοχή που βρίσκεσαι, ναι, εκεί που ζουν οι ντόπιοι και περιτριγυρίζεσαι από τους ουρανοξύστες, υπάρχει ένα φοβερό μαγαζί για ψαγμένο ιταλικό φαγητό, καλό κρασί και …τσιμπημένες τιμές. Λέγεται The Stage, βρίσκεται στο δεύτερο όροφο ενός εμπορικού, είναι πολύ ωραίος χώρος και έχει άψογο φαγητό!

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

*