Travelling Abroad , Προορισμοί

Ρώμη: Η αιώνια… αγαπημένη

Η Ιταλία έχει πολλά όμορφα μέρη –για την ακρίβεια εκατοντάδες.

Εγώ είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Μιλάνο (δες εδώ ταξιδιωτικές συμβουλές), την Φλωρεντία (θα δεις παρακάτω) και φυσικά την αιώνια πόλη, τη Ρώμη πριν μερικά χρόνια.

Πρόκειται για ένα … υπαίθριο μουσείο, μια πόλη για όλες τις εποχές, για όλα τα βαλάντια –αν και σχετικά ακριβή- και για όλους τους τύπους ταξιδιωτών –είτε πάτε ως ζευγάρι, είτε ως οικογένεια, είτε με φίλους.

Εγώ θα την συνιστούσα άνοιξη με τον φίλο ή την φίλη σας. Επειδή είναι πολύ κοντά μας, μπορεί κανείς να την επισκεφτεί ανά πάσα στιγμή, οπότε είναι πολύ καλή επιλογή για πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό. Βέβαια, το ίδιο ακριβώς ταιριάζει και σε μεγαλύτερες ηλικίες, λόγω της ιστορίας της.

Πάμε να δούμε κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις, εάν επισκεφτείς την Ρώμη:

1. Βατικανό

Άπειρες ουρές αλλά αξίζει τον κόπο. Δείτε τη διάσημη πλατεία και την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, τα Μουσεία και φυσικά την περίφημη Καπέλα Σιστίνα.

2. Φοντάνα Ντι Τρέβι


Όλοι την ξέρουν, όλοι την επισκέπτονται, όλοι ρίχνουν κέρμα κάνοντας μια ευχή. Extra tip: Καλό θα ήταν να αποφύγετε να φάτε στα τριγύρω μαγαζιά γιατί και ακριβά είναι και πολύ τουριστικά. Και μιας και λέμε για φαγητό, μην περιμένετε να φάτε πίτσα και καρμπονάρα …Αθήνας, γιατί τα πράγματα εδώ είναι αλλιώς. Η πίτσα είναι λεπτή και η καρμπονάρα… με πολύ αυγουλίλα!

3. Κολοσσαίο


Το σήμα κατατεθέν της Ρώμης. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αρκεί μια φωτογραφία απέξω – μην χάσετε το χρόνο σας να μπείτε μέσα, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

4. Πάνθεον
Στο ιστορικό κέντρο, λίγο πιο κάτω από την Φοντάνα Ντι Τρέβι, ο διάσημος ναός με τον εντυπωσιακό τρούλο.

5. Πιάτσες

Πιάτσα Ντι Σπάνια
Εθνικό Μνημείο του Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄

Πιάτσες δηλαδή πλατείες. Παντού πλατείες. Κάθε δρόμος οδηγεί σε μια πλατεία. Πιάτσα Ναβόνα, Πιάτσα Βενέτσια, Πιάτσα Ντι Σπάνια. Όλες ωραίες, η κάθε μια με τη δικιά της χάρη και όψη. Και φυσικά, μην παραλείψετε το Εθνικό Μνημείο του Βίκτωρα Εμμανουήλ Β, που βρίσκεται ανάμεσα στην Piazza Venezia και στους πρόποδες του λόφου του Καπιτωλίου. Μπορείτε στην βεράντα του να απολαύσετε και την πανοραμική θέα της πόλης.

6. Ρωμαική αγορά
Ανάμεσα στο Καπιτώλιο και το Κολοσσαίο, βρίσκεται η Ρωμαική Αγορά. Κάντε την βόλτα σας, η οποία καλό θα ήταν να συνοδεύεται από ξενάγηση.

7. Βίλλα Μποργκέζε
Πάρκο και Μουσείο Τέχνης, αξίζει τον περίπατό σας και τον χρόνο σας. Θα χαλαρώσετε αρκετά, μετά από τον ποδαρόδρομο που θα κάνετε εξερευνώντας την πόλη.

8. Via Del Corso
Για ψώνια και περπάτημα, ο δρόμος αυτός είναι σαν να λέμε η αντίστοιχη Ερμού της Ρώμης.

9. Μονοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία


Αν και μακρινή διαδρομή, αξίζει τον κόπο γιατί πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και παραμυθένιες πόλεις της Ιταλίας – για μερικούς πιο ωραία και από τη Ρώμη. Κάντε την βόλτα σας στα γραφικά σοκάκια της, μπείτε στις όμορφες εκκλησίες της, φάτε άφθονο παγωτό και κάντε την ευχή σας, ρίχνοντας ένα κέρμα στο περιβόητο γουρούνι!

Extra tips

  • Προσέξτε τα πολύ τουριστικά μαγαζιά γιατί έχουν κακή ποιότητα και ακριβές τιμές
  • Προσέξτε τους πορτοφολάκηδες
  • Δοκιμάστε όλες τις γεύσεις παγωτού που θα δείτε! Αξίζουν!
  • Προτιμήστε τα ΜΜΜ γιατί τα ταξί είναι ακριβά
  • Όσον αφορά στη νυχτερινή ζωή, κάντε το όπως οι Ιταλοί. Προτιμήστε το aperitivo, δηλαδή ένα χαλαρό ποτό νωρίς, όπως κάνουν οι ντόπιοι μετά τη δουλειά.

 

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

*